Dětské odpoledne 2014

Ke dni dětí již tradičně připravují dubějovičtí hasiči „Hasičské dětské odpoledne“. V letošním roce byl datum konání naplánován na sobotu 7. června. První schůzka organizačního týmu byla čtrnáct dní před konáním akce. Zde byly naplánovány jednotlivé dětské soutěže a každý si ze schůzky odnášel spoustu úkolů. Ještě roznést pozvánky a plakáty a doufat, že nám bude přát počasí. Čín více se blížil den D, tím více bylo jasné, že počasí nám opět bude přát.

V sobotu dopoledne se sešel celý organizační tým a začaly přípravy dětských soutěží, stavěly se stany, slunečníky a skluzavky. Bylo jasné, že odpoledne bude pěkné horko a tak se ještě sháněly různé slunečníky a přístřešky.

V 14:00 hod, byl oficiální čas zahájení dětského odpoledne. Pan Vojta přivítal děti a dospělé tradičním „Ahoj děti, haló hlásání, hlásání ….“ První soutěž byla jízda zručnosti na vozidlech všeho druhu. Soutěžící byly rozděleni do dvou skupin, malé děti do 1,2 m, a ostatní. Soutěžící zvládali jízdu zručnosti jako profesionálové. Poté byla chvilka času na skotačení ve skákacím hradu a na nafukovací skluzavce. Další disciplínou byl hasičský překážkový běh. Soutěžící museli přeskočit lávku podlézt branku, sebrat hadici a po kládě doběhnout k minimaxu, vše zapojit a doběhnout do cíle. Opět byly dvě skupiny malé a velké děti. I zde jsme s úžasem sledovali výkony soutěžících. Byly úžasné. Následoval čas na poslední úkol a to vystřelit si občerstvení. Děti i dospělí museli vzduchovkou sestřelit slepici nebo lišku. Dětské odpoledne - terčZa to dostali lístek, na který jim byly vydány vuřty. Ty si mohli opéct na připraveném ohništi. Mezi tím probíhaly další dětské hry. Házení kroužků, pískoviště a samozřejmě skluzavka a skákací hrad. V 17:00 hod byly sečteny všechny výsledky, napsány diplomy. A tak se opět ozvalo „Děti pozor, hlásání, hlásání. Všechny děti nástup k vyhlášení výsledků“. Všech třicet dětí nastoupilo do řady. Postupně byly vyhlašovány vždy tři nejlepší soutěžící z každé kategorie. Ti obdrželi medaile diplomy a věcné ceny. Poté byli odměněni diplomy věcnými cenami a medailemi i ostatní děti, které se účastnili soutěží. Ceny byly rozdány, všechny připravené soutěže a hry proběhly a dětské odpoledne bylo minulostí.

Na závěr mi dovolte poděkovat všem dětem, které si přišly užít svůj den. Poděkování patří také celému realizačnímu týmu, který nezištně věnovali čas naším nejmenším. Na závěr mi dovolte poděkovat všem sponzorům, kteří podpořily dětské odpoledne v Dubějovicích. Byly to především Město trhový Štěpánov, Pinko a.s. Benešov, Auto Brejla Vlašim, PVK a.s., Truhlářství Pavel Dušek Dubějovice a ostatní. Děkujeme, za rok se opět ozveme.

Ing. Antonín Vošický, starosta SDH

Další fotografie si můžete prohlédnout v galerii…


Vladimír Trpišovský / 12.6.2014

Akce, Fotografie